Grøn fiskesuppe med kartofler
(4 pers.)
500 g kartofler
1 rød peber
1 rød el. gul citronchili (stærk chili med citrusaroma)
1 spsk. olie
1¼ l lys bouillon
3 strimler tyndtskrællet
citronskal
500 g fast, hvid fiskefilet (sej,
havkat, brosme el. torsk)
1 tsk. salt
Krydderurtefløde
1 spsk. friske timianblade
1 mellemstort bdt. persille
1 dl kørvel el. spansk kørvel
½ dl fløde 13
150 g grønne ærter
Groftmalet peber
Citronsaft
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Rens peber og chili for kerner og skær dem i små tern. Svits det hele i olie og tilsæt citronskal samt bouillon. Koger småt under låg, til kartoflerne er møre. Tag citronen op. Skær fisken i store, benfri tern og lad dem trække med salt, mens kartoflerne koger.
Krydderurtefløde: Miks med stavblender timian, persille, kørvel og fløde til en grøn puré. Når kartoflerne er næsten møre, kommes fisken i gryden og mørner under låg på 5-6 min. Tilsæt ærterne. Rør krydderurtefløden i suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Gullaschsuppe med hakket oksekød er ikke helt autentisk, men suppen smager godt og kraftigt og skal koge mindre end ½ time.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre supper...
Spansk tomatsuppe
Fiskesuppe
Rodsuppe med smørstegte svampe
Lav gode suppebrød