(4 pers.)
600 g modne, røde tomater el. 2 dåser hakkede tomater
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 mild chili
1 rød peber
2 spsk. olivenolie
¾ l grønsagsbouillon
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
1 tsk. merian
1 tsk. mild paprika
1 tyk skive daggammelt, hvidt brød
Salt og peber
Skær tomaterne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i strimler. Fjern kernerne i chilien og snit den fint. Svits det hele 5-6 min. i en gryde i olien ved jævn varme og jævnlig omrøring, så det ikke bliver mørkt. Tilsæt tomaterne og svits dem 3-4 min. Tilsæt bouillon, laurbærblad, timian, merian, paprika og brødet skåret i små tern. Lad suppen koge ca. 15 min. under låg. Pisk den igennem og smag til med salt og peber.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Grøn fiskesuppe med kartofler
Godt brød til supper
Grønkålssuppe