Den bedste brunsviger
Af Helle Brønnum Carlsen
Ingredienser til brunsviger
Dej til brunsviger
250 g mel
40 g smør
1¼ dl mælk
1 æg
1 tsk. salt
½ pk. gær
Fyld til brunsviger
6 dl puddersukker (300 g)
125 g smør
Kanel
Fremgangsmåde til brunsviger
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Smørret hakkes ud i mel og salt. Mælken lunes, og gæren opløses heri. Dejen til din brunsviger røres sammen med ægget. Dejen æltes i 5 min. Hæver 1 time. Slå dejen til din brunsviger ned. Læg dejen i en smurt form (springform eller lille bradepande). Smør, kanel og puddersukker (ja, det er meget) røres blødt og smøres på dejen, hvori der er trykket fordybninger. Din brunsviger bages ved 200° i 20 min.
Spises lun eller kold. Farmor lavede dem også nogle gange som futsko, hvor man laver en rille i små rektangler og kommer remoncen derned, men så er det ikke alle mundfulde, der smager lige godt. Og det vil faktisk ikke være farmors filosofi - hun syntes, at alle bidder skulle være en fest
Husk at magasinet "Det bedste mad fra mormors køkken" er på gaden den 23. februar, koster 49,95 kr. og kan købes alle de steder, du normalt køber Familie Journal.
Flere kager...
Kokosdrømme
Mokkastykker
Honningkage
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)