Havkat med rød grapefrugt og agurk
(4 pers.)
800 g havkat el. anden hvid, fast fisk i filet
2 agurker
1 dl cremefraiche 18 %
1 rød grape i fileter
1 hakket skalotteløg
1 dl hvidvin
1 spsk. smør
Salt og peber
1-2 dl hakkede krydderurter
1 kg kogte kartofler
Læg fisken i 4 portionsstykker i et smurt ovnfast fad. Kog kartoflerne i saltet vand. Skær agurker i flager med en skræller og vend med salt, peber og cremefraiche. Sæt til side. Skær grape i fileter. Drys skalotteløg over fisken med salt og peber og hæld vin ved. Kom små klatter smør over. Sæt i ovnen ved 225° i 6-8 min. Anret på varme tallerkner med kogelage, agurkesalaten og de røde grapefileter, der drysses med krydderurter som basilikum, purløg og persille. Giv kogte kartofler til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med fisk...
Rødspætter med courgetter, forårsløg og kål
Sildehaj med skalotter og sukkerærter
Laks med spidskål og chilimayonnaise
Fisk i folie med tomatsalat