Laks med spidskål og chilimayonnaise
(2 pers.)
20 min.
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. hvidvinseddike
1 finthakket chili
Salt og peber
1 dl. spiseolie
2 lakseportioner
Limesaft
Salt og peber
1 spidskål
2 spsk. soja
1 spsk. sesamfrø
TIP
Hjemmelavet mayonnaise er ikke svært og smager himmelsk sammenlignet med det, vi kan købe i butikkerne. Man skal blot sikre sig, at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, og at olien piskes i i små portioner.
Grundopskriften, der består af 1 æggeblomme (pasteuriseret), 1 tsk. hvidvinseddike el. citronsaft, 1 dl god olie, salt og peber, kan smages til med f.eks. sennep, hvidløg, krydderurter, hakkede syltede agurker el. lign.
Pisk blommen med eddike, chili, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der piskes, til mayonnaisen er glat. Smag til med salt og peber. Krydr laksestykkerne med salt, peber og limesaft og steg dem ved middelhøj varme i 3-4 min. på hver side. Skær spidskålen i kvarte og steg dem på en tør pande i 2 min. på hver side. Hæld soja og sesam på og steg dem i yderligere 3 min. på hver side. Server med groft brød.
Madopskrift: Kristina Miechels
Når der skal fisk på bordet...
Rødtunge med sommerfrikassé
Fisk i folie med tomatsalat
Sesam laks med citrussalat