Svampekarry med ærter
(3-4 pers.)
4 spsk. jordnøddeolie
500 g blandede svampe, f.eks. østershatte, shiitakesvampe og champignoner
Salt og peber
1 spsk. god karry
1 finthakket løg
3 cm fintrevet ingefærrod
3 fed hakket hvidløg
2 dl tomatpasta (eller blendede tomater fra dåse)
1-2 dl grønsagsbouillon
1 stor, rød peber
2 dl grønne ærter (fra frost)
Lidt revet, usprøjtet citronskal
½ dl piskefløde
Frisk koriander til pynt
Tilbehør
Kogte ris
Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem ad flere omgange i olien. Drys med salt og peber. Tag dem op. Svits karryen med løg, tilsæt ingefær og hvidløg, kom tomatpasta og lidt af bouillonen i, lige inden det brænder på. Lad det koge ind. Tilsæt svampene og evt. mere bouillon og kog igennem. Skær den røde peber i tynde strimler og lad den koge med i 3 min. Tilsæt citronskal, fløde og ærter. Smag til og server med ris.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Nu er det svampesæson...
Svampemøde
Pizza med blandede
svampe
Lammemørbrad med
kantareller
Marinerede kejser-
hatte med friske
hasselnødder
Kantareltærte
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)