Andebryst med rodfrugter
Opskrift på andebryst med rodfrugter
(4 pers.)
2 store andebryster
800 g rodfrugter; rødbede, pastinak, persillerod, knoldselleri, majroe
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
Salt og peber
½ dl hvidvin
1 usprøjtet appelsin
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til andebryst og tilbehør
Rids skindet med en skarp kniv helt ind til kødet. Læg brysterne med skindsiden nedad på en kold Tefalpande, så fedtet langsomt varmes op og løber fra. På den måde får man et tyndt og sprødt fedtlag.
Steg brysterne næsten færdige på skindsiden, ca. 20 min., og brun dem kort på kødsiden, 3-4 min. Lad brysterne hvile i 5-10 min. Så snart andebrysterne afgiver fedt på panden, hældes lidt af det over i en sautérpande.
Steg rodfrugter, krydderurter og strimler af appelsinskal i andefedtet i ca. 15-20 min. Krydr med salt og peber, hæld vin på og dernæst appelsinsaft. Kog saucen lidt ind.
Servér andebrystet i skiver med rodfrugter og appelsinsauce.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.