Ærtepasta med bacon og parmesan
(4 pers.)
300 g tørret pasta, f.eks. muslinger
1 pakke baconskiver, 150 g
1 usprøjtet citron
150 g sukkerærter
2 spsk. olivenolie
½ dl ristede pinjekerner
4 dl små, grønne ærter (friske el. frosne)
1½ dl parmesanflager
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Pynt
Basilikum
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og kom den afdryppede
pasta tilbage i gryden. Halver bacon-skiverne og steg dem sprøde på en pande.Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Riv citronskallen og svits den 1-2 min. sammen med sukkerærter i olivenolie. Tilsæt små grønne ærter og svits 1-2 min. Bland pasta, bacon, ærter og pinjekerner i pastagryden og lad det blive varmt. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.
Sukkerærter og slikærter
Sukkerærter og slikærter forveksles ofte med hinanden. De mangler begge den seje hinde, som almindelige ærter har, og derfor kan hele bælgen spises.
Slikærter er flade med uudviklede frø. Hele ærten spises rå eller smørkogt. Bruges ofte i wokmad og salater. Hvis ærterne er blevet lidt slatne, kan de friskes op nogle timer i iskoldt vand.
Sukkerærter har tykke, sprøde bælge, der ikke er træede ligesom almindelige ærter. Smagen er sødlig, og hele bælgen kan spises rå, kogt eller smørstegt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kold ærtecreme
med mynteyoghurt
Ærtesalat med løv-
stikkekrebinetter
Ærtesalat med krab-
ber
Ærtesuppe med hele
ærter og årgangs-
skinke
Spaghetti med ærter
og courgetter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)