(4-5 pers.)
175 g blåbær
3 spsk. flormelis
Revet skal af ½ usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
1 spsk. friskhakket mynte
2 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
TIP
Iskugler
Det ser lækkert ud, når isen formes til kugler, og det kræver en isske, som kan købes i mange prislag. Isen må ikke være alt for kold, den skal stå fremme en halv times tid. Dyp skeen i lunkent vand og stik den lidt ned i isen. Skrab med lange tag, så der dannes kugler. Grav ikke for langt ned i isen, for så bliver de næste kugler svære at forme.
Bland blåbær, flormelis, citronskal og saft. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i som til marengs. Pisk fløden for sig og bland den med mascarpone. Vend blåbærblandingen i og til sidst flødeskummet. Fordel blandingen i en form (ca. 1½ l) og sæt den i fryser mindst 6-8 timer. Tag isen ud af fryseren ca. 30 min., inden den skal spises. Server med blåbær og evt. mynte.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere desserter her...
Hindbæris med nøddelåg
Nougat-bananis med hindbær
Citronis