Hjemmelavede deller og pommes frites
(25 børn)
1 kg hakket svinekød/kalvekød/lammekød
4 æg
1½ dl havregryn
Salt og peber
3 dl sødmælk
2 revne løg
Smør og olie til stegning.
50 cherrytomater
3 agurker
1 pakke træspyd
Rør en fars af kød, æg, havregryn, salt og peber, mælk og løg og juster konsistensen. Kan evt. tilsættes flere krydderier. Steges som små teskestore frikadeller på pande i smør og olie eller i ovn, hvor man sætter dellerne op og pensler med olie. Stegetiden er ca. 10 min ved medium varme. Kan laves dagen før og stilles på køl. Tomaterne skylles og agurkerne ligedan og skæres i 1 cm tykke skiver, der skæres i halvcirkler. Sæt tomat, delle og agurk på hver pind, så kan man tage flere eller færre, som man har lyst til.
10 bagekartofler
1 dl olivenolie
1 dl groft flaget havsalt
Skyl kartoflerne og skær dem i 1 x 1 cm stave, der koges i saltet vand i 4 min. Drænes for vand og kommes i fryseposer med olie og salt. Kan stilles på køl til næste dag. Hældes ud på bagepapir-beklædte plader, spredes så der er luft mellem fritterne, og det hele steges i ovn ved 225° i 10-15 min., til fritterne er brune.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som del af fødselsdagsmenu med...
Appetizers
Racerbanekage
Se også artiklen "Ønskemad: Børnefødselsdag"
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)