Rødbedesuppe med flæsk
(4 pers.)
500 g aflange rødbeder
Salt og peber
1 skalotteløg
1 l bouillon
1 spsk. vineddike
1 dl tyk yoghurt
2-3 skiver kogeflæsk
½ bdt. persille el.
2 spsk. kapers
200 g groft brød
Skræl rødbeder og pil løg. Kog 2/3 af rødbederne i tern med løget i bouillonen i 20 min. Blend det til en jævn suppe, der smages til med salt, peber og eddike. Flæsket ristes i ovnen ved 200° i 13 min. Den resterende rødbede rives groft og vendes med salt og eddike. Anret suppe med tyk yoghurt, revet rå rødbede og tern af flæsk. Drys med persille eller kapers. Spis brød til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere supper, der varmer og mætter...
Grønkålssuppe
Rød fiskesuppe
Sellerisuppe med æbler
Cremet kyllingesuppe med låg