Spansk omelet
(Spansk omelet til 2 pers.)
Denne omelet kan af rester fra køleskabet - f.eks. disse:
Ingredienser til spansk omelet
4 økologiske æg
4 spsk. mælk
2-3 kogte kartofler
5-6 skiver chorizopølse
1 peberfrugt
1 løg
2-3 cocktailtomater
Lidt olie
Lidt balsamicoeddike
Spansk omelet - sådan gør du:
Løget pilles og hakkes. Peberfrugt, chorizo og kartofler skæres i grove tern. Æggene piskes sammen med mælken. En pande, helst med skrå kant, sættes på komfuret med fedtstof. Løg, peberfrugt, chorizo og kartofler varmes godt igennem, hvorefter æggene tilsættes. Og så kommer kunststykket. Når æggene har dannet bund, men stadig er lidt fugtige på overfladen, løftes panden fra varmen og holdes let nedad, mens du med skaftet fra en paletkniv banker på pandens håndtag. Din omelet vil nu løsne sig og bevæge sig op ad kanten på panden og skulle gerne folde sig ind over sig selv - ellers hjælp den på vej med paletkniven. Proceduren fortsættes, indtil din omelet har foldet sig om sig selv og ligger i tre lag. Med paletten presses og formes den, så den opnår en flot bådformet facon. Et gammelt trick er at vende den forsigtigt ud på et rent viskestykke som bruges til at forme den med hænderne.
Skær cocktailtomaterne i både og skrab kernerne op i en lille skål. Tomatbådene anrettes oven på din omelet sammen med basilikumblade. Tomatkernerne røres med 1 spsk. olie og tsk. balsamico og dryppes langs din omelet. Hvis du ikke har mod på udførslen af dette lille stykke håndværk til omelettens fremme, så server den blot som en æggekage med samme afpyntning - tomatkernerne serveres i en lille skål ved siden af.
Madopskrift: Karsten Kroman
Mere med æg...
Indiske æg
Salat nicoise
Hjemmelavet æggesalat