Citronkage med citronglasur
(8-10 stk.)
125 g blødt smør
225 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 usprøjtet citron
1¼ dl mælk
Citronglasur
1 usprøjtet citron
300 g flormelis
Evt. lidt frisk citronmelisse
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk smør, sukker og æg grundigt sammen. Sigt mel, bagepulver og natron i dejen. Pisk fintrevet citronskal og mælk i dejen, til den har en ensartet og cremet konsistens. Hæld dejen i en beklædt springform på 20 cm. Bag kagen ved 150° i ca. 60 min. Tjek med en gaffel eller et grillspyd, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af i formen.
Rør fintrevet citronskal, citronsaft og flormelis sammen. Tilsæt evt. lidt kogende vand, hvis glasuren er for tyk. Pynt den afkølede kage med et tykt lag glasur og evt. citronmelisse.
Bageopskrift: Marie Melchior
FARVERIGE MUFFINSFORME
Flotte muffinsforme i gul med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Citrontærte
Citronhalvmåne
Appelsinkage med marcipan
Find en masse retter med citrusfrugter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)