(4 pers.)
40 min.
750 g store løg
4 spsk. smør
2½ spsk. mel
1 l grønsagssuppe
4 skiver bondebrød
120 g groft revet gruyere-ost (el. emmentaler)
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem ad nogle omgange i en stor pande i smørret, til de er glasklare. Når sidste portion er klar, fyldes det hele i en gryde, og der drysses med mel og spædes med suppe lidt ad gangen, så det kan jævne. Lad det koge i 20 min. Fordel suppen i 4 portionsskåle og læg ristede brødskiver over. Drys med ost og sæt suppen i ovnen ved 250° i 10 min., til det bobler og er lysebrunt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere oskrifter her...
Løgtærte
Løg-fetafrikadeller
Sprøde løg
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)