Kiwitærte med jordbær
1 rulle færdig tærtedej
Vaniljecreme
2 dl mælk
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. vanilje-sukker
Fyld
4 kiwier
250 g jordbær
25 g mandelflager
Mynteblade
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fold dejen ud og fold den ud i en tærteform på ca. 24 cm. Sæt den koldt ca. 30 min.
Vaniljecreme: Pisk alle ingredienserne, undtagen vanilje, sammen i en slip let-gryde. Varm op under piskning, til cremen jævner, og tag den fra varmen. Pisk vaniljen i og lad cremen bliver kold, den kan laves dagen før.
Fyld: Skræl kiwierne og skær dem i både. Skyl og nip jordbærrene.
Prik bunden med en gaffel, bag den ved 200° i 25 min. og køl den af. Fordel cremen i bunden og fyld op med frugt. Rist mandelflagerne gyldenbrune i mikroovn eller på en tør pande og drys dem over. Server med letpisket fløde eller is.
Tip: Du kan gøre det endnu nemmere, hvis du bruger en pose koldrørt kagecreme, i stedet for selv at lave cremen.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Ovnbagt sej med peberrod
Sommersuppe med hvidløgsbrød
Mandelkage med sommerbær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)