Mandelkage med sommerbær
(12 stk.)
125 g blødt smør
3 dl sukker
4 æg
3 kogte mellemstore kartofler
200 g smuttede mandler
5 smuttede bitre mandler
Lidt smør til formen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Glasur
1½ dl flormelis
1-2 dråber rød frugtfarve
Ca. 1 spsk. vand
Pynt
2-3 dl blandede bær
Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggeblommerne i en ad gangen, pisk godt mellem hver. Riv kartoflerne og mal mandlerne til fint mel. Kom kartofler og mandelmel i æggemassen. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vende dem forsigtigt i dejen. Beklæd bunden af en 24 cm springform med bagepapir og smør kanterne med smør. Kom dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 40 min.
Bland flormelis, frugtfarve og vand til en jævn glasur og pynt kagen med den. Kom bærrene over lige inden servering.
Tip: Kagen kan sagtens fryses, men vent med glasuren, til den skal serveres.
Bageopskrift: Boel Ottmer
Flere sommerbær...
Sommerbær med
marsalaskum
Sommerbær med
hvid chokolade og
marengs
Hindbærlagkage
Cheesecake med
sensommerbær
Hvid chokolademousse
med friske bær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)