Rabarber-æblemarmelade
Ingredienser til rabarber-æblemarmelade
400 g rabarber
300 g æble
1 dl æblejuice
1 vaniljestang
250 g syltesukker
1 tsk. Atamon
Fremgangsmåde
Vask rabarberstilkene og skær dem i 1 cm store stk. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarber, æbletern og juice i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang, vaniljekorn og sukker og lad det koge langsomt op ved svag varme. Lad marmeladen småsimre i 5 min., tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Fjern vaniljestangen. Tilsæt Atamon og hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas og luk dem.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Rabarber-jordbærdrik
Rabarber-relish
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)