Cotes du boeuf
(2 pers.)
1 udskåret stykke af højreb på ca. 500 g
Salt og peber
Sovs
6 små skalotteløg
30 g smør
2 dl rødvin
2 dl oksefond
1 tsk. majsstivelse
Salt og peber
Lidt sukker
Salat
2 avocado
Saften af ½ citron
Groft salt
300 g småbladet spinat
Lidt olie
HVOR MEGET KØD?
Det er svært at angive helt præcist, vi er jo forskellige. Nogle vil gerne have meget kød, mens andre sætter pris på lidt men godt. Jo bedre kvalitet, du køber, jo mindre skal der skæres fra, og du kan dermed regne med mindre kødmængder til hver.
Drys salt og peber på kødstykket og brun det. Læg det i et ildfast fad og sæt det i ovnen ved 180°. Steg det i ca. 15 min., brug et stegetermometer stukket ned ved benet, det skal vise 45°. Tag kødet ud og lad det hvile. Glasér hele, pillede skalotteløg i smør, drys evt. en lille smule sukker på. Hæld vin ved og kog ind. Kom fond ved og kog glat. Jævn med lidt majsstivelse udrørt i vand og smag til. Skær avocado i små stykker og læg dem i citronsaft. Skyl spinaten godt og dryp den tør. Vend med avocado og lidt olie. Skær bøffen fri af benet og skær skiver på skrå, kan evt. gøres ved bordet.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Minutbøf
Tournedos Rossini
Entrecôtes med
bearnaise og fritter
Grillet oksefilet med
skalotteløg-tomatsovs
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)