Opskrifter

Julemuffins med marcipan, mandler og appelsin

Søndag, 24. november 2013Opdateret 12. martsaf All Over Press
Disse fine muffins både dufter og smager af jul med sit fyld af marcipan og mandler, mens de er toppet med en frosting af flødeost og appelsin for et friskt indslag!
30 min
14 personer
Julemuffins med marcipan og mandler
2 æg
160 g sukker
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel
1½ dl fløde 9
75 g marcipan
50 g hakkede mandler
Frosting
100 g flødeost
60 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
Sukkerkrymmel

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker skummende.
  2. Bland mel, bagepulver og kanel sammen.
  3. Rør melblandingen i æggesnapsen skiftevis med fløden.
  4. Riv marcipanen groft og vend det i dejen sammen med mandlerne.
  5. Kom dejen i 14 muffinsforme, og bag dem ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.
  6. Rør flødeost, flormelis, 1 tsk. fint revet appelsinskal og 1 spsk. appelsinsaft sammen.
  7. Når kagerne er kølet af, kan du dekorere kagerne med glasuren og sukkerkrymmel.