Svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe
Opskrift på svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe
(4 pers.)
1 svinemørbrad, afpudset
20 g smør
4 kviste rosmarin
Lidt revet, usprøjtet citronskal
500 g blandede bøgehatte og østershatte
1 skalotteløg, finthakket
2 dl hvidvin
2½ dl piskefløde
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat med æbler, nødder og persille
Bøgehatte
Sådan laver du svinemørbrad i ovn med flødestuvede svampe
Brun svinemørbraden i smørret på alle sider. Læg den i et ildfast fad og drys med hakket rosmarin, revet citronskal, salt og peber og hæld ½ dl vand i bunden af fadet. Sæt mørbraden i ovnen ved 180 i 15 min. Lav imens svampestuvningen: Sauter svampene og løget i samme fedtstof i 5 min. Kom vin ved og lad det koge halvt ind. Rør så fløde, salt og peber i og lad det småsimre i 10 min. Så hældes det i fadet til mørbraden, som får 5 min. mere. Lav en grøn salat med æbler i både, valnødder og hakkede eller hele blade af persille. Hæld dressing over af æbleeddike, nøddeolie, salt og peber. Giv også brød til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin
Mørbradgryde med æbler og svampe
Pizza med champignoner