Portugisisk gryde med gris og muslinger
(4 pers.)
25 min. + 1½ time i ovnen
600 g skært svinekød i tern
1 løg pillet og hakket
4 fed hakkede hvidløg
1 rød chili uden kerner skåret i små ringe
1 tsk. paprika
2 laurbærblade
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
1½ dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
200 g chorizopølse i tykke skiver
Salt og peber
400 g muslinger (helst hjertemuslinger, men også blåmuslinger kan bruges)
1 bundt hakket koriander eller persille til pynt
Tilbehør
Ris eller brød
Brun kødstykkerne ad 2 gange i en tykbundet gryde. Tag op og kom løg, hvidløg, chili, paprika, laurbærblade ved og sautér i 3 min. Kom så tomatprodukter, vin og bouillon ved og kom kødet tilbage i kryden. Tilsæt pølsen og lad det hele småsimre i 1 time. Tjek, at kødet er mørt, ellers giv det 20 min. mere. Rens muslingerne og smid dem i gryden i ca. 5 min., til alle har åbnet sig. Hvis nogen ikke åbner sig, fiskes de op igen og kasseres. Smag til med salt og peber og pynt med koriander og server med ris eller brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
STØB FINE HJERTER
Smarte hjerteforme til chokolade og lign. Chokoladen, isen etc. hænger ikke ved, men falder nemt ud. Formen koster 79 kr. og kan købes i shoppen... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Lun salat med flere slags muslinger
Fiske- og skaldyrspostejer
Lyssej med tomat og peberfrugter bagt i ovn
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)