(12 pers.)
Dej
10 g gær
4 dl vand
2 tsk. salt
2 spsk. surmælk
300 g rugmel
350 g hvedemel
Fyld
½ agurk
1 gulerod
4 krydrede medisterstykker
4 tomater
½ bdt. purløg
1 spsk. hakkede kapers
Salt og sukker
Eddike og olie
Bland alt undtagen hvedemel, der tilsættes lidt ad gangen. Når dejen er klæbrig, skal den hæve til næste dag på køl. Så laves små aflange boller, som bages 8 - 10 min. ved 225°.
Agurk og gulerod høvles med skræller til flager. Pølser steges eller grilles. Skæres i skrå skiver. Krøller af grønt lægges i de flækkede boller og skiver af pølse lægges i. Tomater hakkes med purløg og kapers og smages til. En klat lægges over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Bagte auberginesandwich med låg
Hjemmelavet kyllingesalat
Langtidshævede flutes
Blinis med laks