Opskrifter
Mørbradbøffer med bløde løg, sovs og kartofler
Torsdag, 15. oktober 2009Opdateret 26. martsMadopskrift: Kristina Miechels
En dansk klassiker lavet helt traditionelt. Server den med en god råkost for et sundt og mættende måltid.

25 min
3 personer
(3 pers.)
25 min.
- 650 g kartofler
- 1 svinemørbrad på 500 g
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 3 store løg
- 30 g smør
- 2 dl grønsagsbouillon
- 1½ dl mælk
- 2 tsk. majsstivelse
- 2-3 dråber kulør
Sådan laver du mørbradbøffer med bløde løg
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Kog kartofler møre i letsaltet vand.
- Skær mørbraden ud i bøffer på 2 cm, bank bøfferne flade og krydr med salt og peber.
- Skær løgene i skiver og steg dem i halvdelen af smørret ved jævn varme, til de er lysebrune og bløde. Tag løgene af.
- Brun bøfferne i resten af smørret ved høj varme på begge sider.
- Læg bøfferne i et ovnfast fad med løgene over og stil dem i ovnen ved 150° i 10 min.
- Kog panden af med bouillon og mælk og rør majsstivelse samt kuløren i.
- Smag til med salt og peber og server med en god råkost.
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...
Flere retter med svinemørbrad...
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin