Opskrifter

Mørbradbøffer med bløde løg, sovs og kartofler

Torsdag, 15. oktober 2009Opdateret 26. martsMadopskrift: Kristina Miechels
En dansk klassiker lavet helt traditionelt. Server den med en god råkost for et sundt og mættende måltid.
25 min
3 personer

(3 pers.)
25 min.

  • 650 g kartofler
  • 1 svinemørbrad på 500 g
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 3 store løg
  • 30 g smør
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 1½ dl mælk
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 2-3 dråber kulør

Sådan laver du mørbradbøffer med bløde løg

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Kog kartofler møre i letsaltet vand.
  • Skær mørbraden ud i bøffer på 2 cm, bank bøfferne flade og krydr med salt og peber.
  • Skær løgene i skiver og steg dem i halvdelen af smørret ved jævn varme, til de er lysebrune og bløde. Tag løgene af.
  • Brun bøfferne i resten af smørret ved høj varme på begge sider.
  • Læg bøfferne i et ovnfast fad med løgene over og stil dem i ovnen ved 150° i 10 min.
  • Kog panden af med bouillon og mælk og rør majsstivelse samt kuløren i.
  • Smag til med salt og peber og server med en god råkost.


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Flere retter med svinemørbrad...
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin