Fiskefrikadeller med remouladesovs
(4 pers.)
(45 min)
500-700 g helt frisk lyssej el. torskefilet
2 æg
½ dl piskefløde
1 tsk. salt og ½ tsk.
Friskkværnet peber
½ sommerløg, fintrevet
Ca. 3-4 spsk. smør til stegning
1 kg nye kartofler
Hjemmelavet urteremoulade
1 dl cremefraiche 18%
2-3 spsk. mayonnaise
1 finthakket, skrællet gulerod
½-1 tsk. karry
2-3 finthakkede cornichoner
1 tsk. hakkede kapers
½ dl hakket persille
Salt og peber
Fisken hakkes på foodprocesser eller købes hakket, men ikke som fars. Den røres godt med æg, piskefløde, krydderier og løg og står 30 min. køligt. Urteremouladen røres sammen og smages til. Så smeltes smørret på en pande, og når det har bruset af, lægges spiseskestore portioner af fiskefars i det varme fedtstof. Steges 12-15 min. i alt med 2-3 vendinger undervejs, så overfladen får en god, gylden stegeskorpe. Server med citronbåde, remouladesovs og kartofler
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med fisk...
Lyssej med asparges og stenbiderrogn
Fiskekrebinetter med ravigote
Laks og grønt