(16 stk.)
25 min. + 75 min. til hævning
50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel
80 g smør
Æg til pensling
2 spsk. birkes
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og salt og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i 45 min. Ælt dejen godt igennem og del den i 16 stykker. Rul hver del ud til en aflang firkant og fordel smørret i klatter over dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen om smørret og pensl med æg. Tryk den penslede flade i birkesene og stil den til hævning på en plade med bagepapir i 30 min. Bag birkesene i en varmluftsovn ved 200° i 15 min.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Morgenboller med blå birkes
Klassisk birkesfranskbrød
Horn med birkesfyld
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)