300 g blødt smør
500 g sukker
4 æg
1 usprøjtet appelsin
450 g hvedemel
4 spsk. kakao
3 tsk. bagepulver
3 dl mælk
Pynt
Flormelis
Rør smør og sukker til en lys og luftig smørcreme. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hver. Kom revet appelsinskal (fra næsten hele appelsinen) og 1 dl appelsinsaft i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Kom skiftevis melblanding og mælk i smørcremen. Fordel dejen i en papirbeklædt form på 22 x 30 cm. Bag kagen ved 175° i ca. 45 min. Drys med flormelis og resten af den revede appelsinskal.
Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø og Tine
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Citronkage med citronglasur
Appelsinkage med marcipan
Æbledrømme med kokos
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)