Opskrifter
Vinsyltede jordbær med balsamico
Fredag, 25. juni 2010af Redaktion
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
½ kg jordbær
1 dl vin
1 dl balsamicoeddike
400 g syltesukker
Skyl og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Bland jordbær, vin og balsamico i en gryde. Kog op og lad det småkoge 5 min. under låg. Tilsæt sukkeret og kog 3 min. Tag gryden fra varmen og skum syltetøjet. Hæld det på skoldede glas og opbevar det koldt.
Syltetøjet er lækkert til ost, som lagkagefyld og på hjemmebagte boller.
TIP
- Rødvin og mørk balsamico giver mørkt syltetøj. Hvidvin og lys balsamico giver lysere syltetøj, vælg selv.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Links til andet tilbehør...
Jordbærbowle med tranebær
Karamelliseret rabarbermarmelade med portvin
Hybenmarmelade