Lakserullesteg med salat og ristede kartofler
(6 pers.)
1 kg laksefilet i hel side uden ben og skind og gerne fra forstykket med "flapper"
500 g torsk eller lyssej uden ben og skind
100 g røget laks i små stykker
1 bdt. dild
1-1½ æg
Salt og peber
1 tsk. kartoffelmel
1 fintrevet skalotteløg
1 bdt. rosmarin
2 dl hvidvin
300 g finbladet spinat
2 syrlige æbler
Saften af 1 citron
1 spsk. olivenolie
50 g valnøddekerner
1 kg små kartofler, kogte
40 g smør
Hak og rør torsken sej med salt på foodprocessor. Rør med æg, hakket dild, salt, peber, kartoffelmel og hakket, røget laks samt fint-revet skalotteløg. Læg laksesiden ud på bagepapir og læg farsen på den tynde langside af laksen. Rul om som til rullesteg og snør med snor. Læg stegen på en bund af rosmarinkviste og hæld hvidvin, salt og peber over. Sæt den i ovnen i 45 min. ved 190°. Tjek, at den er gennemstegt. Kog kartoflerne og steg dem i smørret i en gryde med lidt hakket rosmarin ved. Skyl spinaten og dup den tør. Skær udkernede æbler i små stykker, der vendes i citronsaft. Vend dem med spinaten og nødderne og hæld olie over. Server samlet evt. med en
lun mayonnaisesovs med dild til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Fisk og ost på nytårsbordet
Jomfruhummer med brombær,
svampe og kålpuré
Danske oste med syltede valnødder
Champagnesyllabub
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)