Jordbærspid med ananas og lun chokolade
(4 pers.)
500 g jordbær
1 lille ananas
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. rørsukker
Lun chokolade
1 dl kaffefløde
50 g hvid chokolade
½ rød chili el. tørret chili efter smag
Skyl og nip jordbærrene. Skær store bær i halve. Stik jordbærrene på fugtige træspid. Skær skrællen af ananasen og fjern den grove stok i midten. Skær ananassen i skiver. Pensl spid og ananas med smør og drys sukker på. Læg dem et par min. på en ikke for varm grill. Frugten skal kun blive lun.
Lun chokolade: Fjern chilikernerne og hak chilien fint. Kog fløden op. Tag gryden fra varmen. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i fløden. Rør chilien i. Server frugten portionsvis med en lille skål chokolade til at dyppe i.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Desserten er god sammen med...
Sommersalat med laks og auberginer (forret) og
Mørbradspid med mangocreme (hovedret)
Prøv flere lækre desserter...
Ferskenparfait med honning og yoghurt
Grillet frugtspid med mascarponecreme