Opskrifter

Kylling med grønkål

Mandag, 8. februar 2010af Redaktion
Lækker middag med masser af smag

(2 pers.)

2 kyllingefileter (a 150 g)
1 spsk. olivenolie
400 g grønkål
2 æbler
50 g feta
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 spsk. orientalsk krydderblanding (vi brugte dukkah)
Lidt revet citronskal, hvis du har det.

DUKKAH

Det skal du bruge:
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. hele korianderfrø
¼ spsk. hele sorte peberkorn
40 g afskalle,de hasselnødder
1 spsk. friskkværnet kanel (helst fra Sri Lanka)

Kanel skal kværnes for sig, da det ellers vil blive i for store flager (enten på peberkværn eller kaffemølle). Knus resten af ingredienserne i morter og tilsæt kanel.

God til fisk og bløddyr. Kan også bare bruges som dip sammen med olivenolie til et godt brød.

Gnid kødet med olie, salt, peber, dukkah og citronskal. Sæt det i ovnen ved 220° i 10 min. Hak grønkål fint og mariner i lidt salt og æbleeddike. Skær æbler i både og vend i sammen med resten af olien og lidt peber og pynt med smuldret feta. Server med kyllingen og groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere med kål...
Lammekoteletter med rosenkål og rødbeder
Kål i kål (tilbehør)
Rødspætte med pesto og dampet kål