(4 pers.)
700 g oksespidsbryst uden ben
1 dl salt
1 spsk. sukker
2 gulerødder
1 porre
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl kogelage
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1-2 spsk. friskrevet peberrod
Tilbehør
Kogte kartofler, ærter og gulerødder
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Gnid oksebrystet med salt og sukker og læg det tildækket i køleskabet i 1 til 2 døgn. Skyl oksebrystet, dæk med vand og bring det i kog. Skum urenheder fra, tilsæt stykker af gulerod og porre samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 2½ time, til kødet er mørt. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelage og mælk lidt efter lidt, mens der piskes. Tilsæt salt, peber og peberrod og smag til. Server med kogte kartofler, ærter og gulerødder.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SNIT GRØNSAGERNE
Mandolinjernet fra Börner skærer dine grønsager i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kogt oksebryst
Ribbenssteg med æblemos
Ølgryde med kartoffelmos
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)