![](https://imgix.familiejournal.dk/media/3437313abd1f411e99ecd395d47b3b65.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på jordbær-hasselnøddetærte
(6-8 pers.)
Dej
140 g hvedemel
50 g blendede hasselnødder
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
Fyld
1 bæger mascarpone (200-250 g)
4 spsk. sukker
1½ dl piskefløde
500 g jordbær
Pynt
1 dl sødmælk
150 g fløde-karameller
Ristede, afskallede hasselnødder
![Køb billigt køkkenudstyr](https://imgix.familiejournal.dk/kage-banner-fj-ny_0.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy)
Fremgangsmåde til jordbær-hasselnøddetærte
Kom mel, nødder, sukker og smør i en foodprocessor og blend, til det er som smuldret dej. Saml dejen med en æggeblomme og lad den køle af 30 min. Smør en tærteform på ca. 25 cm i diameter og tryk dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag 15 min. med bagepapir over dejen og tørrede ærter eller lign. snydefyld. Fjern så fyldet og bag færdig i 10 min. Pisk mascarponen med sukker. Pisk fløden til skum for sig og vend i mascarponen. Skyl og halver halvdelen af jordbærrene og vend dem i fyldet. Kom fyldet i den afkølede tærtedej.
Kog mælk og flødekarameller sammen, til det er som tyk karamelsovs. Tag af varmen. Pynt med karamelsovs, halve jordbær og meget grofthakkede hasselnødder, der drysses over.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Marengsbund med jordbær og lime
Birgits jordbærtærte
Rabarbermuffins
Find mange flere opskrifter med jordbær og rabarber her...
![](https://imgix.familiejournal.dk/fj_300x250px_abo_1214_1kor.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy)