Ingredienser til ølkoteletter med mos
(4 pers.)
800 g kartofler
4 koteletter med skaft
2 spsk. mel
1 tsk. salt
1 knsp. peber
2 løg
4 gulerødder
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
1 dl hvedeøl (f.eks. Leffe blonde)
1 dl bouillon
2 spsk. smør
1 dl mælk
½ bdt. bredbladet persille
½ usprøjtet citron
Salt og peber
Fremgangsmåde til ølkoteletter med mos
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Vend koteletterne i mel blandet med salt og peber, pil løgene og skræl gulerødderne. Skær løgene i tern og gulerødderne i 1 cm tykke skiver på skrå. Brun koteletterne i smørret, tilsæt løg, gulerødder og hvidløg og dæmp varmen. Hæld øl og bouillon ved og lad retten småsimre under låg i 12 min. Mos kartoflerne og rør dem med smør, mælk, hakket persille og revet citronskal og smag til med salt og peber. Smag sovsen til og servér med kartoffelmosen til.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Farseret kalvebryst
Koteletter med middelhavs-kartoffelsalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)