Farseret kalvebryst
Ingredienser til farseret kalvebryst
(6 pers.)
1¾ kg kalvebryst uden ben
Fyld
200 g hakket kalvekød el. magert svinekød
1 lille løg
½ dl piskefløde
1 æg
2 tsk. rosa peberkorn
1 lille gul el. rød peber
1 tsk. salt
Peber
2 spsk. hakket persille
Til stegning
25 g smør
1½ dl vand
1 dl tør vermouth el. sherry
Sauce
½ dl piskefløde
1 tsk. majsstivelse
2 flåede tomater
1-2 spsk. tomatpuré
Salt og peber
Fremgangsmåde til farseret kalvebryst
Pil og hak løget. Rør det hakkede kød til fars med løg, æg og piskefløde. Knus den rosa peber og skær peberfrugten i meget små tern. Rør det i farsen sammen med salt, peber og persille.
Skær en dyb lomme midt igennem kalvebrystet og lidt ud mod siderne. Gnid kødet med salt og peber. Fyld farsen i lommen og luk åbningen med kødnåle.
Brun kødet i smørret i en gryde. Hæld vand og vermouth ved. Lad kødet stege småt et par timer, til det er mørt, prøv med en kødnål, den skal slippe nemt. Tag kødet op og dæk det til, mens saucen tilberedes.
Pres tomaterne fri for kerner og skær dem i strimler. Kom tomaterne i gryden. Rør fløde og majsstivelse sammen og pisk det i saucen. Kog den igennem og smag den til med tomatpuré, salt og peber.
Servér kartofler og grønsager til kalvebrystet, f.eks. broccoli eller rosenkål.
Tip: Kalvebrystet skal nok bestilles hos slagteren, og det må meget gerne være spidsbryst, som er uden ben. Bed slagteren om at skære lommen til farsen. Kalvebrystet kan laves helt færdigt og varmes lige inden serveringen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kalveragout
Svinekam med bacon og svesker
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)