Sarah Bernhardt-kager
Opskrift på Sarah Bernhardt-kager
(ca. 30 stk.)
Ganache:
4¾ dl piskefløde
3 spsk. klar honning
Et nip salt
1 tsk. vaniljeekstrakt
450 g mørk chokolade
Mandelmakroner:
250 g marcipanmasse
90 g sukker
1 tsk. mandelekstrakt
½ tsk. salt
2 æggehvider
Glasur:
175 g mørk chokolade 70 %
2 spsk. vegetabilsk olie
50 g hvid chokolade
Sådan bager du Sarah Bernhardt-kagerne
Chokoladeganache: Bring fløde, honning, salt og vaniljeekstrakt i kog, og tag det af varmen. Kom chokoladen i og rør, til det er smeltet. Sæt massen på køl natten over.
Makroner: Bland marcipanmasse, sukker, mandelekstrakt og salt sammen og tilsæt æggehviderne en ad gangen, rør mellem hver. Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle på 1 cm, og sæt cirkler på 2 cm på plader med bagepapir. Bag dem ved 160° i 12 min. og lad dem køle af. Kom ganachen i en sprøjtepose, og sæt en lille top på hver makron. Læg makronerne sammen to og to, og lad dem hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Glasur: Smelt den mørke chokolade over vandbad. Tag den af varmen, rør olien i, og lad den køle let af. Dyp makronerne i chokoladeglasuren. Lad den størkne. Dryp smeltet hvid chokolade hen over den mørke chokoladeglasur.
Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her
Du kan også kaste dig over en af de lækre chokoladekagert i galleriet nedenfor - mums!