Opskrifter

Opskrift på klassisk risalamande og kirsebærsauce

Tirsdag, 9. december 2008Opdateret 20. martsMadopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Denne opskrift på risalamande og hjemmelavet kirsebærsauce fungerer år efter år. Man kan variere den som laktoserfri og undlade portvinen. Det meste kan laves dagen før.
1 t og 15 min
6 personer

Risalamande

(6 pers.)

1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 flækket stang vanilje
75-100 g smuttede hakkede mandler + en hel mandel
Ca. 2 spsk. sukker
4 dl piskefløde

Prøv også: Let risalamande med vaniljecreme

Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og vanilje og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden. Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler, også den hele mandel. Smag desserten til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres sammen med...

Kirsebærsauce

1 glas syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin

Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin. Server saucen kold eller varm.

Nu du har mandlerne fremme...
Tærte med hindbær og mandler
Sødstærke mandler
Italienske mandelkager