Farseret rosenkål med peberrodsspaghetti
(4 pers.)
500 g magert, hakket svinekød
40 g tør brødkrumme
1½ dl mælk
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
½ tsk. timian
Groftkværnet peber
250 g mellemstore rosenkål
Olie til stegning
Tilbehør
250-300 g spaghetti
1-1½ spsk. peberrod
25 g smør
Hakket persille
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Udblød brødkrummen 10 min. i mælken. Tilsæt det hakkede kød, finthakket løg, hvidløg, salt, timian og peber og rør det til en ret fast fars. Rens rosenkålene og kog dem 5-6 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og skyl rosenkålene, så de køles helt af, ellers hænger farsen ikke så godt fast. Kom 1 spsk. fars i en stor grydeske, tryk rosenkålen ned i midten og fold farsen omkring kålen, så den er helt dækket. Steg bollerne i olie på panden 5-6 min. og vend dem jævnligt. Kog spaghettien al dente i letsaltet vand og lad den dryppe af i en sigte. Bland den varme spaghetti med smør, friskrevet peberrod og persille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere opskrifter...
Colcannon
Marinerede revelsben med coleslaw
Lasagne
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Flere klassiske retter...