Krydret kartoffelsuppe
(4 pers.)
20 min. + 30 min. kogetid
1 tsk. chili
1 tsk. karry
2 spsk. soja- el. jordnøddeolie
1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
2 løg, pillede og hakkede
½ tsk. stødt spidskommen
1½ l vand
2 dl fløde el. fuldfed mælk (gårdmælk)
150 g fårefeta
2 modne avocadoer
Tilbehør
Groft brød
Hæld olie i en stor gryde og brænd karry og chili i 10 sek. Kom kartoffelternene ved. Tag halvdelen op efter 5 min. og kom løg ved. Tilsæt spidskommen og vand, læg låg på og kog ved svag varme i 25-30 min. Mos kartoflerne ud i suppen og tilsæt fløde eller mælk. Kom de forstegte kartofler i suppen og kog igen i 10 min., til de er lige møre men stadig har bid. Drys osten i ca. 5 min før suppen skal serveres, og smag til med salt og peber, efter at osten er lidt opløst. Ved servering kommes avcadostykker i og suppen serveres med brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere supper...
Hummersuppe
Kold mandelsuppe
Vintersuppe med oksekød