Opskrifter

Koldskål med kammerjunkere

Torsdag, 23. juli 2009af Redaktion
Nem og god dessert - perfekt til lune sommeraftener

(4 pers.)
15 min. + 20 min. i ovnen

40 g smør
50 g sukker
1 æg
160 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl ymer
8 dl kærnemælk
Citronsaft

Rør smør og sukker sammen og pisk ægget i. Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og ælt dejen sammen. Rul dejen til 2 cm store boller og bag dem 220° i 10 min. Halver de bagte boller, rist dem ved 190° i 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Pisk æggeblommerne skummende med sukkeret. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem i æggesnapsen. Tilsæt ymer og kærnemælk, pisk koldskålen sammen og smag til med citronsaft. Server koldskålen sammen med kammerjunkere og eventuelt jordbær.

Dessertopskrift: Kristina Miechels


Flere friske desserter...
Hindbær-issandwich
Koldskål med rabarber-jordbærkompot
Milkshake med kiwi

Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...