Letfrossen risbund med abrikoslåg og rabarber
(4-5 pers.)
200 g grødris
¾ l sødmælk
50 g smør
100 g sukker
½ tsk. kardemomme
4 pasteuriserede
æggeblommer
125 g soltørrede abrikoser
½ dl portvin
Kompot
500 g rabarberstilke
100 g sukker
BEMÆRK!
- Bunden skal laves i forvejen. Den tempereres mindst et par timer inden serveringen.
Skyl risene i en sigte og bring dem langsomt i kog i en tykbundet gryde med mælken. Kog risene under låg, til de har opsuget væden, ca. 40 min.
Tag gryden fra varmen og rør smør og sukker i. Afkøl risene lidt og rør kardemomme og æggeblommer i. Kom risene i en smurt springform og sæt dem i fryseren til næste dag. Kompot: Snit rabarberne og kom dem i en gryde sammen med sukker. Lad det trække en times tid. Varm rabarberne op, til de safter, sluk for gryden og lad dem køle af i lagen.
Kog abrikoserne ved meget svag varme 5-6 min. i portvinen.
Vend bunden ud på et fad og læg abrikoserne på. Server rabarberne til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Hovedretter med ris...
Riskroketter med mangosalsa
Nasi goreng med rejer
Catalonske ris med vildsvin