Røget kylling med forårsspinat
(4-5 pers.)
1 røget kylling på ca. 1.200 g
½ kg frisk spinat
100 g rucola
15-20 radiser
1 mellemstor agurk
1 tsk. citronsaft
3 forårsløg
Grofthakket dild, persille, oregano og basilikum, ca. ½ l i alt
15 g smør
1 dl cremefraiche 18%
1 tsk. majsstivelse
1 dl hvidvin
Salt og peber
Læg kyllingen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen 30 min. ved 175°.
Skyl spinat og rucola og lad det dryppe godt af. Rens radiserne og skær dem i skiver på langs. Flæk agurken, skrab kernerne ud med teske og skær den i skiver. Snit forårsløgene i 3-5 cm lange stykker. Skyl og hak krydderurterne. Hertil kan forberedes. Varm en stor gryde eller sauterpande op med smørret. Svits radiseskiver og agurk sammen med ½ tsk. salt og citronsaft 2-3 min. under omrøring. Hæld hvidvin ved og tag det op. Kom resten af det grønne i gryden og vend det rundt, til det begynder at falde sammen. Rør cremefraiche og majsstivelse sammen og rør det i. Tilsæt radiser og agurk og smag til med salt og peber. Server med det samme, mens urterne er smukt grønne.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Tortillaruller med ananas
Lakseruller med citroncreme
Kylling i karryrisotto