Ingredienser til tranebærbrød
(1 stk.)
100 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
600 g mel
100 g tranebær
100 g marcipan
100 g blødt smør
Æg til pensling
Fremgangsmåde til tranebærbrød
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i, når blandingen er lunken. Rør æg, salt, sukker og kardemomme i sammen med halvdelen af melet. Ælt dejen godt igennem med resten af melet og stil den til hævning under et rent klæde i 1 time. Hak tranebærrene fint og bland dem med marcipan og smør til en ensartet masse. Rul dejen ud i 1 cm's tykkelse, fordel tranebærmassen over og rul den sammen som en roulade. Kom rouladen i en smurt franskbrødsform og lad den efterhæve i 20 min. Skær 3-4 snit i overfladen, pensl med æg og bag brødet ved 170° i 40 min.
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.Se vores muffins her
Find flere opskrifter her...
Mandel-frugtkage
Kokosstykker
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)