Kokosstykker
Ingredienser til kokosstykker
(Ca. 50 stk.)
50 g gær
5 dl mælk
100 g smør
85 g sukker
½ tsk. salt
Ca. 750 g hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 dl kokosmasse
100 g mørk chokolade
Pensling
1 æg
Fremgangsmåde til kokoskager
Smelt smørret og rør det i mælken. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Rør sukker, salt og det meste af melet i. Ælt resten af melet i og ælt, til dejen er smidig og blank, men lidt løs. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Hak chokoladen og rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en plade på ca. 60 x 24 cm. Fordel fyldet på dejpladerne og fold dem i tre lag på langs. Rul let hen over stængerne, skær dem ud i ca. 2 cm brede stykker og sno dem let. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 40-50 min. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 250º i ca. 8 min. Lad dem afkøle på en rist.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Smørkage
Mandel-kokostoppe