Appelsinkage med bær
100 g smør
2 usprøjtede appelsiner
4½ dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
6 små æg
4 dl sukker
En knivspids salt
1½ dl fløde
Ca. 250 g appelsinmarmelade
Evt. 3 spsk. rom
500 g bær, f.eks. jordbær
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland mel, bagepulver, salt og revet appelsinskal, gem lidt af skallen til pynt. Vend melblandingen i æggene sammen med fløden og rør forsigtigt til en jævn og glat dej.
VILD MED AT BAGE?
I magasinet "Mad fra alverdens lande" finder du et væld af lækre opskrifter fra hele verden. Den lækre blåbærostekage fra USA er en af de 18 bageopskrifter, der er i magasinet. Køb magasinet hos din bladforhandler.
Beklæd bunden af en form på 24 cm i diameter med bagepapir og smør siderne med smør. Hæld dejen i formen og bag kagen på nederste rille ved 180° i 10 min. og derefter ved 150° i 50-60 min. Prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen på en rist. Varm marmeladen ved svag varme og pensl kagen med den. Pres appelsinerne og kom evt. rom i saften. Læg bærrene i saften og server dem til kagen sammen med flødeskum eller cremefraiche.
Bageopskrift: Aase Dotterud, Mette Sundsbø, Tine
Find flere opskrifter her...
Marcipantærte
Citron-myntekage med marinerede bær
Kiwitærte med jordbær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)