Citron-myntekage med marinerede bær
100 g smør
1½ dl mælk
3 æg
225 g sukker
275 g mel
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
Revet skal af 1 usprøjtet citron
50 g hakket, bitter chokolade
½-¾ dl hakket mynte
Marineret frugt
½ melon
100 g hindbær
100 g jordbær
Ingefær
Hvidvin
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Smelt smørret og bland det med mælken. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og vend det i æggene. Tilsæt citronskal, mynte og chokolade. Hæld dejen i en randform på ca. 2 l. Bag kagen ved 175° lidt under midterrillen ca. 40 min. Lad den stå i formen ca. 5 min., inden den vendes ud på en bagerist.
Marineret frugt: Skræl melonen. Skær den i tern. Bland den med hindbær og halverede jordbær. Smag til med hvidvin og ingefær.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Om mynte
Æblemynte er en ny sort med hvidspættede blade, der både smager af mint og æble. Chokolademynte har brunlige stilke og smager som en skøn blanding af chokolade og mint. Der findes mange slags mynte, men et par stykker i haven rækker som regel. Myntesmagen varierer meget i styrke. Hjemmedyrket mynte og mynte købt i bundter har kraftigere smag end mynte købt i potter.
En duft af mynte...
Myntesalat med
pærer
Chokoladecreme
med mynte
Thaisalat med mynte
Vaniljecreme med
mango, mynte og
bananer
Jordbærspid med
mynte-honning
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)