Opskrifter

Karrysalat og skaldyrssalat

Fredag, 20. december 2013af Redaktion
Dejlige salater til julefrokosten

Ingredienser til karrysalat

(6 pers.)

100 g mayonnaise
1 dl cremefraiche el. ymer
3-4 tsk. karry

Fyld
4 æg
2 syltede
agurker
1 meget lille løg
Salt og peber
Evt. gurkemeje

Pynt
Dild
Evt. benfri sild

Fremgangsmåde til karrysalat

Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med rigelig karry. Kog æggene hårde, pil og afkøl dem. Skær agurker og løg i små tern, hak æggene. Bland alle ingredienserne, smag salaten til med lidt agurkelage, salt, peber og kom evt. lidt gurkemeje i for farvens skyld. Kom salaten i en skål. Pynt med dild og benfri sild.

Ingredienser til skaldyrssalat

(6 pers.)

300 g pillede skaldyr, rejer, hummerhaler el. krabbekød
8 grønne asparges

Sauce
100 g mayonnaise
1 dl cremefraiche el. ymer
1 tsk. koncentreret, flydende hummerfond
½ tsk. paprika
Citronsaft
Salt og peber

Pynt
Dild

Fremgangsmåde til skaldyrssalat

Tø skaldyrene op og lad dem dryppe af i en sigte. Bræk enderne af aspargeserne og snit dem i 2-3 cm lange stykker. Kog dem et par min. i letsaltet vand og køl dem af.

Sauce: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og smag saucen til med hummerfond, paprika, salt og peber. Læg asparges og skaldyr i top på et fad og hæld saucen over. Pynt med dild.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Gammeldags hønsesalat
Andepostej

Køb tillæg med lækkert juleknas & bag

Nåede du ikke at få fingre i Familie Journals tillæg fyldt med dejligt juleknas og bag? Så kan du i stedet købe tillægget som PDF i Familie Journals webshop. Lad duften af hjemmebag sprede sig, så er julehyggen sikret!

Hvert tillæg koster kun 20,-