Høns i asparges
Ingredienser til høns i asparges
(5-6 pers.)
1 høne, unghane el. stor kylling på mindst 1½ kg
2 små kraftben
Ca. 1½ l vand
1½ spsk. salt
2 løg
2 gulerødder
Suppevisk
2 laurbærblade
2-3 kviste timian
Sauce
200-250 g grønne asparges
1 dåse hvide asparges, ca. 200 g
Lys saucejævner
1½ dl fløde
Salt og peber
Et nip sukker
Kørvel el. persille
Tilbehør
Pillekartofler eller ris
Sådan laver du høns i asparges
Læg høne og ben i en gryde med vand, så det dækker, og bring det langsomt i kog.
Rens løg og gulerødder og skær dem i mindre stykker.
Skum og tilsæt salt, grønsager og suppevisk.
Kog kyllingen mør under låg på ca. 1¼ time.
Tag kyllingen og benene op og kog suppen ind uden låg til ca. 4 dl. Si suppen og hæld den tilbage i gryden.
Hæld væden fra de hvide asparges i gryden.
Knæk enderne af de grønne asparges og del aspargesene i lidt mindre stykker.
Kog dem 3-4 min. i suppen.
Træk skindet af kyllingen og del den i otte stk.
Hæld fløde i saucen og jævn med saucejævner.
Lad saucen simre 5 min. og læg kyllingestykkerne i.
Tilsæt aspargesene og varm igennem.
Smag til med salt, peber og sukker, der tager lidt af aspargesenes bitterhed.
Pynt retten med kørvel eller persille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto med jordskokker
Sprød kylling med broccolisalat
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)