Opskrifter

Frisk laksesalat med appelsin og grønne bønner

Torsdag, 25. september 2008Opdateret 1. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen
Denne laksesalat er både frisk og knasende med sine grønne bønner og saftige appelsin. Laksen er stegt i bidder, så det er en lun salat.
30 min
4 personer
Laksesalat med appelsin
400 g laksefilet uden skind
1 spsk. olie
1 tsk. salt
2 appelsiner
250 g friske eller frosne grønne bønner
1 rødløg
Ca. 100 g småbladet salat
Dressing
10 sorte oliven
3 spsk. olivenolie
1 spsk. appelsinsaft

Fremgangsmåde

  1. Skær skallen af appelsinerne og skær dem i hindefri både over en skål, så saften samles og kan bruges til dressing.
  2. Damp bønnerne møre og skyl dem i koldt vand.
  3. Skær løgene i tynde både.
  4. Bland salat og rødløg i et fad og læg appelsinbådene øverst.
  5. Dressing Hak olivenerne fint og bland dem med olie, appelsinsaft, vineddike, salt og peber.
  6. Skær laksen i tern.
  7. Varm olien på stegepande og rist hurtigt laksen. Giv den salt og kom den over salaten.
  8. Dryp dressingen over og server straks med brød til.