Laksesalat med appelsin
30 min.
(4 pers.)
400 g laksefilet uden skind
1 spsk. olie
1 tsk. salt
2 appelsiner
250 g friske eller frosne grønne bønner
1 rødløg
Ca. 100 g småbladet salat
Dressing:
10 sorte oliven
3 spsk. olivenolie
1 spsk. appelsinsaft
Skær skallen af appelsinerne og skær dem i hindefri både over en skål, så saften samles og kan bruges til dressing. Damp bønnerne møre og skyl dem i koldt vand. Skær løgene i tynde både. Bland salat og rødløg i et fad og læg appelsinbådene øverst. Dressing: Hak olivenene fint og bland dem med olie, appelsinsaft, vineddike, salt og peber. Skær laksen i tern. Varm olien på stegepande og rist hurtigt laksen. Giv den salt og kom den over salaten. Dryp dressingen over og server straks med brød til.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen