Hyldeblomstis på chokoladebunde
(6 pers., kan laves flere dage før)
200 g god mørk chokolade
Is
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
Revet skal af ½ lime
3 dl piskefløde
Pynt
Jordbær
Hakket chokolade
Smelt chokoladen forsigtigt i en skål over simrende vandbad. Smør chokoladen ud i et ret tyndt lag på et stykke bagepapir. Lad det blive koldt og næsten stift. Udstik chokoladen i 6 bunde med en form, der er lidt større end de forme eller skåle isen fryses i. Grovhak resten af chokoladen til pynt.
Pisk hyldeblomstsaft, æggeblommer og sukker cremet og tykt i en skål over simrende vandbad. Køl cremen af i en balje koldt vand og rør limeskal i. Pisk fløden stiv og vend den i, når cremen er kold. Kom plastfilm i 6 portionsforme og fordel ismassen. Stil den i fryser mindst 8 timer.
TIP
* Både is og chokoladebunde kan laves flere dage før.
* Nip jordbærrene og drys dem med sukker et par timer inden spisetid. Stil dem ikke i køleskab.
* Tag isen ud af formene i god tid og stil dem tilbage i fryseren.
Læg isen portionsvis på chokoladen. Dryp lidt hyldeblomstsaft udenom og pynt med jordbær og hakket chokolade.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Skal du lave en tre-retters menu, så prøv denne dessert med...
Krabbemousse til forret
Ovnstegt skinke med små kartofler og to salater til hovedret
Flere lækre desserter...
Frossen jordbær-chokolade vacherin
Bagte æbler med chokolademarengs
Abriikostrifli