Quiche Lorraine
(4 pers.)
20 + 25 min. i ovnen
175 g mel
100 g koldt smør
1 æggeblomme
200 g bacon i tern
2 dl cremefraiche 18%
2 dl fløde 9%
3 æg
50 g revet emmentaler
1 knsp. revet muskatnød
Hak mel og smør til en grynet masse og saml dejen med æggeblommen. Rul dejen ud og beklæd en 26 cm smurt tærteform med den. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 15 min. Rist baconen let på en pande ved høj varme og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pisk cremefraiche, fløde og æg sammen og bland med emmentaler og muskatnød. Fordel baconen over tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 190° i 25 min.
Opskrift: Kristina Miechels
PRØV OGSÅ
Løgsuppe med ostelåg